Homeopatická léčba poruch imunity u dětí

18.4.2007 | Petr Zachariáš | pzacharias@post.cz | Metoda | 5 komentářů

Poruchy imunity patří v dnešní době k velmi častým poruchám, a to zvláště u dětí. Bývají způsobeny mnoha faktory, které je nutné vzít v úvahu, aby léčba byla efektivní a byla zaměřena na příčinu chorobného stavu dítěte. Imunitní systém, je zvláště u dětí velmi zranitelný, jelikož v průběhu dospívání dochází k jeho postupnému vývoji a upevňování. Pokud v průběhu vývoje dětského imunitního systému dojde k jeho narušení, a to jak vnitřními i vnějšími vlivy, může to mít za následek jeho poruchu, která se může projevovat mnoha způsoby.

Velmi častým projevem poruchy imunity u dětí jsou často se opakující akutní nemoci, např. angíny, chřipky nebo bronchitidy. To může někdy vést k rozvoji alergie a následnému vývoji chronických obtíží, které jsou na alergii sekundárně navázány, např. atopický ekzém nebo bronchiální astma.

Vlivy, které mohou nastartovat poruchu imunitního systému u dětí je velmi mnoho. Z těch vnějších to bývá nejčastěji očkování v útlém věku, masivní medikace antibiotiky v případech opakujících se akutních nemocí, ale svůj podíl také nese znečištěné prostředí nebo stresující rodinná situace, atd. Mezi nejdůležitější vnitřní vlivy patří dědičná zátěž, průběh těhotenství a v neposlední řadě také stav matky v těhotenství, který se velmi výrazně otiskuje do „genetické výbavy“ dítěte.

Imunitní systém jako naše vnitřní armáda

Představte si imunitní systém člověka jako samostatný inteligentní organismus, který je zodpovědný za ochranu Vašeho těla před vnějšími vlivy a také za reakce našeho těla na tyto vlivy. Imunitní systém by se dal také připodobnit k veliteli armády, která se v našem těle nachází. Pokud je velitel oslaben, armáda prožívá rozvrat a není schopna bojovat. Armáda bez velitele, ať je jakkoliv početná není schopna účinné obrany a tudíž není bojeschopná. Pokud si takto představíme imunitní systém, dokážeme i vyvodit, jaká léčba bude účinná. V případě, že je imunitní systém (náš velitel) oslaben, projevuje se to tak, že jsme například často nemocní. Bakterie samotné nejsou příčinou našeho onemocnění, jelikož bakterie jsou všudypřítomné a pokud by tomu tak bylo, všichni lidi bez rozdílu by onemocněli, pokud by se dostali do styku s virem. Z praxe ale všichni víme, že to je tak, že např. při epidemii určitá skupina lidí onemocní a určitá nikoliv. To není dáno tím, že by se zdravá skupina nedostala do styku s virem či bakteriemi, ale tím, že lidé v této skupině mají silný imunitní systém, který dokáže odrazit potenciálního vetřelce (virus či bakterie) do jejich organizmu.

Klasická medicína opakované infekty většinou léčí antibiotiky. Co se ale děje při takové léčbě v našem těle? Podporuje léčba antibiotiky imunitní systém k tomu, aby se začal sám účinně bránit? Naopak. Při léčbě antibiotiky dojde jen k tomu, že naše imunita zleniví natolik, že téměř přestane plnit svou funkci. Pokud přijde do těla virus a jsou podána antibiotika, náš pomyslný velitel nemusí nic dělat, protože zvenčí přijdou antibiotika, která zahubí všechny bakterie, které se v těle nachází, bez jakéhokoliv zapojení jeho armády, která tak pomalu začíná mít dojem, že pomoc zvenčí (antibiotika) to vše vyřeší za něj a on se v případě napadení těla o nic nemusí starat. Proto při léčbě antibiotiky dochází k pozvolnému oslabování imunity a zhoršování celkové vitality člověka.

Význam horečky

Již Hippocrates řekl: „Dejte mi horečku a vyléčím dítě.“ Antibiotika potlačují přirozené obranné procesy, které jsou nutné k podpoře imunitního systému a nastolení zdraví. Jedním z takových mechanizmů je právě horečka. Horečka je reakce těla, kterou se náš organizmus snaží zbavit infekčního viru celkovým zvýšením teploty. Pokud tato horečka není příliš vysoká a je potlačena antipyretiky, dochází k pozvolnému „usínání“ naší imunity, což má za následek nižší celkovou odolnost.

V případě homeopatické léčby, která funguje na bázi informace, která v těle stimuluje obranné procesy je tomu přesně obráceně. Při podání homeopatického léku náš velitel dostane od léku přesné instrukce, co má udělat proto, aby jeho armáda byla opět neporazitelná. Proto při homeopatické léčbě není třeba stálé užívání léků a vyléčení znamená, že se tělo bude SAMO schopno bránit, při jakémkoliv pokusu o jeho napadení.

Prognóza

Klasická homeopatie nabízí účinnou pomoc v drtivé většině těchto případů. Posílením a stimulací imunitního systému zevnitř pomocí homeopatického léku dochází ve většině případů k normalizaci imunity a následnému zvýšení odolnosti bez nutnosti opakovaného používání antibiotik či jakýchkoliv jiných léků. Hlavním cílem homeopatické léčby je komplexní vyléčení nemoci v celé její šíři tak, aby v budoucnu pacient nemusel užívat žádné léky, a to jak alopatické tak homeopatické. U dětí s opakovanými akutními infekty je prognóza velmi dobrá a vzhledem k vysoké reaktivitě dětského organizmu se výsledky dostavují již během prvních týdnů léčby.

Homeopatická poradna

Zaměření na chronické opakující se potíže. Komplexní poradenství. Homeopatie, autopatie, doplňkové metody, zdravý životní styl.

poradci1

Informace a objednání na konzultaci zde

Diskuze k článku (5 komentářů)

Hana Raichová (16.10.2019 v 21:11)

Dobrý den, chtěla bych poradit/doporučit jaká homeopatika pro 6ti letéh syna. Je často nastydlý. Hlavně od podzimu do jara. Nejvíce trpí na virózy a horní cesty dýchací (rýma, zahlenění, kašel).
Letos začal chodit do školy a má kroužek basketbal tak bych potřebovala aby byl více zdravý.
Předem děkuji.

Michaela (4.8.2019 v 20:53)

Dobry den, mam 6 rocneho syna, ktory navstevuje skolku a ma caste nadchy, byva zahlieneny. Ma velmi oslabenu imunitu Vzdy ked navstevuje skolku byva v nej max 6 dni a 10 dni na antibiotikach. Chcem sa opytat na nejaku homeopaticku liecbu pre neho. Pripravok by nemal obsahovat med, orechy a jablkovy koncentrat nakolko je alergik. Dakujem.

Nikola (25.7.2019 v 13:34)

Dobrý den prosím o radu . Můj syn 19 měs narodil se s vrozenou hydronefrozou ledvin od narození užívány atb do 6měs poté na mojí žádost a riziko vysazeny. Podávala jsem společně s atb celých 6 měs i probiotika pro menší zátěž organismu a imunity . Malý neustále nemocný ať už průdušky,zánět nosohltanu nebo několikrát se opakující angína a k tomu zjištěn atopický ekzém. Prosím poradte jaké homeopatika či jakoukoliv alternativní léčbu nasadit aby do sebe neustále nemusel cpát ty hnusne chemické zla ? Mockrát děkuji za odpoved.

Zdeňka Kodešova (13.7.2017 v 16:33)

Dobrý den, můj chlapec má 21 měsíců. V únoru poprvé píchal obě uši, ale atb neměl. Léčil se do půli května. Na začátku června měl angínu (dostal ji od starší sestry) chtěla jsem tomu zabránit, ale bohužel se mi to nepodařilo. Bral ospen. Po dobrani atb byl chvilku zdravý. Koncem června zase chytil uši a to už atb dostal. Měl Amuksiklav. No a teď pár dní zpátky laryngitida. Chtěla bych mu nějak pomoci homeopatiky. Můžete mi prosím poradit? Je nějaké homeopatiko na zánět uší, dýchacích cest a v neposlední řadě na podporu imunity? Už si nevím rady. Děkuji moc :)…

Veronika (15.6.2017 v 19:23)

Dobrý den,mám dotaz, mala 7 měsíců, má každé 2 měsíce rymu a seda ji to na prudusky .2 už mela antb.a ted to máme znovu apod 3 už nechci aby je dostala,je něco na imunitu coby ji mohlo Pomoc, už jsem zoufala:(

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *