Jemná a bezpečná samoléčba

30.12.2011 | Mgr. Jiří Čehovský | jiri.cehovsky@alternativa.cz | Metoda

Jsme chronicky nemocní. Statistiky nám říkají, že je v naší zemi půl milionu astmatiků, milion diabetiků, tři miliony alergiků… A k tomu ekzémy, migrény, únavové syndromy, bolesti kloubů, zad, hlavy, deprese, kardiovaskulární potíže… Počty nemocných neustále narůstají. Nejen u nás, ale v celé Evropě. Čísla se zvyšují, místo aby klesala. Rakovinu dostával před sto lety jen jeden ze sta, dnes jeden ze tří. Alergie ještě na začátku devatenáctého století nebyla popsána v lékařské literatuře a neexistovala. Ale nyní ji má každý třetí. Něco je špatně.

Co způsobilo takový rozvoj chronických nemocí? Homeopaté na to odpovídají: Nemoc vzniká vlivem narušení jemných energií, oživujících naše tělo i mysl. V evropské tradici se jim říká „vitální síla“, v čínské medicíně „či“ a v indické „prána“. Na stimulaci této podstatné, i když neviditelné, části lidského organizmu spočívají známé a úctyhodné systémy jako je například akupunktura, či kung, různá cvičení jógy a samozřejmě také evropská homeopatie. Homeopaticky lze upravit proudění vitální síly tak, aby se nám navrátilo zdraví a zmizely i dlouhodobé nemoci. Ale – není to jednoduché. Je nutné najít mezi tisíci ten nejpřesnější, individuálně vhodný lék. Do analýzy případu mají být zahrnuty mentální, sociální i charakterové vlastnosti léčeného, nejen jeho nemoc. Je třeba používat obsáhlou odbornou literaturu a počítačové programy. Je nutné docházet ke školenému homeopatovi. Ne každý je opravdu dobrý.

Naštěstí se v průběhu historie homeopatie vyvinula jedna zvláštní a zcela výjimečná metoda, která nám umožní přesnou homeopatickou sebe-léčbu, a to i bez znalosti velkého množství informací. Jmenuje se autopatie. Místo abychom složitě hledali v přírodě nějakou látku, informaci, rezonující s naší vitálni silou, jak je tomu v homeopatii, použijeme informaci z těla léčené osoby. Ta je ukrytá v naší slině a dokonce i v dechu. Takže svůj celostní lék, ovšem v surové a neúčinné podobě, nosíme s sebou celý život. Jakmile je naše tělesná informace ze sliny nebo dechu podrobena procesu homeopatického ředění (tzv. potencování), což lze udělat doma v koupelně, a tím je povýšena do jemné sféry, stane se z ní velmi účinný lék na naše nemoci a neduhy. Centrálně ovlivní na principu rezonance naši vitální sílu, ta se znovu rozezní ve své původní (nenarušené) melodii a postupně navrací zdraví do celého systému těla a mysli. Mírní se a mizí i nemoci, o nichž se obecně předpokládá, že s nimi bude člověk žít do konce života. Třeba i ty, které jsem vyjmenoval na začátku článku. Vrací se energie a dobrý životní pocit, něco, na co mnoho z nás už dávno zapomnělo. Postupný, často nikoliv jednoduchý, návrat k celkovému zdraví je zároveň nejlepší prevencí nemocí.

Autopatii jsem objevil před deseti lety. Stručné zmínky o tomto principu existují už v historii homeopatie a v indické literatuře, například v upanišádách (800 let před naším letopočtem). Používám ji ve své léčitelské praxi a vyučuji ji na svých kurzech. Napsal jsem o systému autopatické léčby dvě knížky, „Autopatie cesta k tělesné a duševní harmonii“ a „Uzdrav se s autopatií“, které vyšly i v zahraničí. Zejména ta druhá je určena pro samoléčbu. Po jejím přečtení může každý léčit sám sebe nebo svou rodinu. Jednoduše, bez vedlejších účinků, zato se značnou pravděpodobností, že se mu podaří nejen zlepšit, ale často i odstranit různé chronické nemoci ve svém okolí i v sobě. Je to vlastně zcela nová věc, a proto může připadat většině lidí neskutečná. Nicméně dost z nás ji praktikuje, často s úžasnými výsledky. Většinou jsou to lidé, kteří před tím nikdy nikoho neléčili. Scházíme se jednou za rok, vždy v lednu, na konferenci, kde referují o svých výsledcích, diskutujeme o jejich případech a navzájem se jeden od druhého učíme, jak na to. Obvykle tam mám i nějaký zásadní referát o nových postupech a metodách autopatie, a bude tomu tak i nyní, 28. ledna 2012. Existuje již nyní řada různých postupů a metod autopatie, vhodných pro určité stavy. Příspěvky účastníků často přinášejí zprávy o zázračných uzdraveních, jaké jiné metody léčby neznají. Tak jsme se třeba dověděli, jak se jisté paní podařilo navrátit starého pána ze stavu, kdy nikoho nepoznával, neudržoval čistotu a nemohl dělat ani nejjednodušší věci, z pokročilého stádia Alzheimerovy nemoci, zpět k normálnímu životu. Nebo jak jistý mladý muž vyléčil své mamince cukrovku a psychické onemocnění… Pro oba to byly vůbec jejich první případy léčby. A samozřejmě jsme se také dověděli, jak pod vlivem autopatické léčby mizely ty nejobvyklejší potíže, alergie, ekzémy, nespavost, bolesti hlavy, kloubů, zad, sklon k opakovaným infekcím, padání vlasů, únava, výtoky, parazitózy, akutní chřipky a tak dál. Zatím byly tyto konference tři. Na konferencích pořizujeme zvukový záznam příspěvků a diskuze k nim a každý může mít ve svém archivu tato cédéčka pro informaci a pro zlepšení nálady. Náladu nám zvednou proto, protože dávají reálnou naději, že se i nám, ač nejsme zkušení léčitelé, mohou podařit taková „nemožná“ uzdravení, jaká se povedla některým z účastníků konference. A co je důležité, autopatie, na rozdíl od jiných druhů léčby, z principu nemůže nikomu uškodit. Představuje nový kvalitativní krok ve vývoji homeopatie. Je to homeopatie bez farmaceutů, dokonce i těch homeopatických. Lidé si totiž zhotovují svůj individuální homeopatický preparát z vlastního dechu nebo sliny ve své koupelně podle jednoduchého návodu. Každý má reálnou šanci, že pomůže jak sobě, tak svému okolí.

Uzdrav se s autopatií – Jiří Čehovský

uzdrav-se-s-autopatii-druhe-vydani-velkyUčebnice autopatie. Obsahuje stručný a přehledný systém JAK NA TO při domácím i odborném používání autopatie. Přináší popis téměř stovky případů odstranění nebo výrazného zlepšení tzv. „nevyléčitelných“ chronických nemocí, které se běžně vyskytují v naší populaci. 

Knihu můžete zakoupit zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *