Případ pejska s rakovinou horních cest dýchacích

25.2.2009 | Marie Jarošová | autori@homeopatie.cz | Případy

Sissi – boloňský psík stáří 7 let

Stanovená diagnóza: Transitorní respiratorní karcinom (Respiratorní epiteliální karcinom)

Když jsem případ pejska odebírala, tak přes jeho hlučné dýchání, připomínající chroptění a chrochtání prasete, nebylo skoro slyšet slova majitelky. To bylo z důvodu karcinomu zvětšujícího se přímo v dutině nosní, který tvořil překážku a byla nucena si tak přidýchávat pusou. Ve spánku hlasitě chrápala a přes den krvácela téměř nepřetržitě z čumáku a vytékala buďto mírně nažloutlá nebo čirá tekutina.

Sissi byla léčena poslední dva měsíce na nachlazení, a to každodenním podáváním antibiotik. Po této léčbě se její stav nelepšil, pouze se zmírnilo krvácení, které pokud byla antibiotika vysazena opět propuklo.

Když se její stav nelepšil a paní majitelka mě vyhledala, byla smířena se skutečností, že se pejsek postupem času udusí během jídla, nebo tomu předejdou tím, že ho včas nechají uspat. Pejska zcela odmítli operovat a pouze mu byly doporučeny alopatické léky tlumící bolest.

Před zahájením homeopatické léčby byla majitelka poučena o přesném dávkování a postupu a antibiotika byla zcela vyřazena a nebyla podávána. Pejsek pouze dále dostával bylinný přípravek Intra, který mu paní majitelka podávala již asi měsíc předtím, než mě navštívila. Ten sice pejska neléčil, ale měl více energie než dříve, Intru jsem doporučila i dále užívat, jelikož bylinné složky v ní obsaženy nejsou potencovány.

Pro homeopatickou léčbu jsem zvolila podle Dr. Ramakrishnana metodu plussingu:

1. týden – Carcinosin 200C – vzhledem k danému typu rakoviny
2. týden – Kali Sulfuricum 30C – orgánový lék, který nejvíce odpovídal místu výskytu rakoviny a zabarvení výtoku
3.–4. týden – stejný postup jako v 1. a 2. týdnu

(Na rozdíl od Dr. Ramakrishnana jsem první týden zvolila rakovinný lék, kdy on by volil lék orgánový a to z toho důvodu, že se jedná o psa a tento postup mi přišel jistější.)

Třetí den od prvního podání nastalo homeopatické zhoršení, kdy pejsek vypadal, že má před sebou poslední den života, odmítal jídlo, pití, společnost, hlazení a chodil s ocasem staženým mezi nohama. To přetrvávalo přes noc do druhého dne.

Druhý den okolo poledne byl plný života a vesele vítal paní majitelku.

Po kontrole, která proběhla po třech týdnech, byla Sissi zcela bez známek zadýchávání, dýchala čistě, noční chrápání zcela zmizelo, krvácení se také neobjevilo a vypadá, že je na cestě úplného uzdravení.

Dále jsem po poradě s Mgr. Čehovským zvolila podobný postup jako v předešlé léčbě s tím rozdílem, že lék Kali Sulfuricum bude nahrazen autopatickým preparátem z 5 litrů ob den.

A dále uvidíme, jak se tento případ prozatím na dobré cestě bude vyvíjet.

Homeopatická léčba psů a koček

homeopaticka-lecba-psu-a-kocek_velkyVše, co potřebujete vědět o tom, jak jemně léčit své domácí mazlíčky a jak o ně pečovat jak při nemoci, tak při zvládání nejrůznějších výzev, zátěží a problémů, které jim život může přinést. Obsáhlé a přehledně členěné pojednání amerického odborníka, založené na rozsáhlých zkušenostech. Umožňuje domácí léčbu laikovi a přináší mnoho nových poznatků i odborníkům.

Knihu můžete zakoupit zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *