Fenka – boloňský psík

5.10.2009 | Marie Jarošová | autori@homeopatie.cz | Případy

23. 4. 2009

Pejskovi (7 let) byl diagnostikován z rtg snímků nádor na ramenním kloubu pravé přední nohy. Má veliké bolesti, naříká, kňučí a heká. Při našlápnutí na nemocnou nohu kňučí bolestí a kulhá. Skutečně se prý zhoršoval každým dnem a měl veliké bolesti.

Rada veterinářů – jsou dvě možnosti:

  1. Nohu amputovat a pak podstoupit chemoterapii, zde ale nemá šanci na přežití ani 50 %.
  2. Nechat pejska žít, dokud nebude muset být utracen, pravděpodobně by se ale musely zvyšovat dávky léků na bolest.

Obtíže:
Koncem listopadu 2008 – veliké boule na hrudníku na pravé straně, byly propíchnuty s tím, že se jedná o cysty a přeléčeny několikrát antibiotiky – neúspěšně. Z těchto boulí se pejskovi vytvořily veliké, nepříjemné boláky, které se špatně hojily a neustále vracely. V současnou chvíli je pejsek celý ztuhlý jakoby v křeči a vypadá jako nafouklý balón. Při prohmatání břicha, slabin a zadních končetin je skutečně celý ztuhlý, napjatý a v křeči. Pejskovi byla z krve stanovena špatná funkce štítné žlázy.

Z vyprávění paní majitelky:

  • Staršího psa respektuje, ale menší cizí nemá ráda a vyjede po nich.
  • Pije málo.
  • Bývala veselá a hrála si.
  • Když jí je zle, tak má horečku.

Doporučená léčba:
Plussing. Carcinosin 200C – vždy 3 dny a mezitím jeden den vynechat. (Jelikož byly dobré výsledky od prvního podání, uvažovala jsem zde o střídání s lékem Hecla Lava nebo léku Symphytum, na ten však zatím nedošlo.)

27. 4. 2009 – telefonická kontrola

Paní majitelka volala, aby mně informovala o zdravotním stavu pejska. Dnes je 3. den podání Carc. 200C metodou plussing, pejsek je bez bolestí, křečí a svalová strnulost je o poznání lepší. Pejsek dokonce přestal kulhat.

Doporučení: pokračovat ve stejném podání.

15. 5. 2009 – telefonická kontrola

Paní majitelka mě informovala o zdravotním stavu pejska, byl v pořádku, nekulhal, neměl bolesti, nebyl nafouklý, jevil se, že je v pořádku. Pro kontrolu byla provedena biopsie.

25. 5. 2009 – telefonická kontrola

Výsledky biopsie: v krvi se neukázaly známky rakoviny, boule na boku se také nepotvrdily jako rakovinné, ale na ramenním kloubu se sarkom potvrdil.

Doporučeno:
Hecla Lava 30CH – plussing 4 dny, 1 den pauza
Carcinosin 200CH – plussing 4 dny, 1 den pauza
Opakovat – pak rtg kontrola pro srovnání se stavem původním.

10. 6. 2009 – telefonická kontrola

Paní majitelka referuje o stavu pejska:
Bylo provedeno kontrolní rtg vyšetření. Byla jsem na třech veterinárních klinikách. Vždy srovnávali původní rtg z dubna a současný. Ani na jedné veterině nemohli věřit tomu, že se jedná o rtg stejného pejska – bez nálezu!

Pozn.: Pejsek od zahájení homeopatické léčby nedostával žádné jiné léky.

Homeopatická léčba psů a koček

homeopaticka-lecba-psu-a-kocek_velkyVše, co potřebujete vědět o tom, jak jemně léčit své domácí mazlíčky a jak o ně pečovat jak při nemoci, tak při zvládání nejrůznějších výzev, zátěží a problémů, které jim život může přinést. Obsáhlé a přehledně členěné pojednání amerického odborníka, založené na rozsáhlých zkušenostech. Umožňuje domácí léčbu laikovi a přináší mnoho nových poznatků i odborníkům.

Knihu můžete zakoupit zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *