Migrény

20.10.2010 | MUDr. Kateřina Veselá | homeopatie@auranet.cz | Případy

40letá žena přichází pro silné migrény, kterými trpí skoro dvacet let, bývají vždy na pravé straně, dvakrát měsíčně a trvají tři dny, léky nezabírají. Poslední rok mívá zablokovanou krční páteř vpravo, už čtyři měsíce trpí na rýmu, kašel a chřipkové stavy, kdy ji dvakrát týdně bolí klouby a má třesavku.

V dětství měla časté angíny, zápal plic a v deseti letech prasklý apendix. Od té doby, co odešla z domova na internát, byla zdravá.

Od deseti let měla ekzém léčený kortikoidy, ve třiceti letech se projevila kontaktní alergie na barvu na vlasy.

Příčinou jejích dlouhodobých zdravotních potíží je problematický vztah s matkou, které se dodnes bojí. V dětství byla doma divoká atmosféra, matka ji často bila. Na matce však nikdy nebyla závislá, odmalička je velmi samostatná. Silnější vztah měla k otci, ten však před sedmi lety náhle zemřel a velmi těžko se s tím vyrovnávala.

Tři roky nemohla otěhotnět, a když se jí to podařilo, měla problém těhotenství přijmout a po porodu nedovedla naplno přijmout dítě, měla pocit, že ji omezuje.

Homeopatické vyšetření

Má ráda maso, výrazné chutě, hodně solí a koření, sladké tolik nemusí, nerada rýži, omáčky, vnitřnosti a mořské plody, pije hodně hlavně Colu light, od mládí kouří krabičku cigaret denně, pije 3–4 silné kávy denně, alkohol příležitostně, zamlada s partou pila hodně.

Potí se hodně v podpaží ze stresu, trpí na vnitřní třes a nervozitu, když ji něco tíží, má i noční pocení.

Je extrémně zimomřivá, velké horko je ideální, miluje sluníčko, horkou vanu a saunu.

Spí dobře, trpěla nespavostí po smrti otce, je večerní typ, po 20. hodině ožije a pracuje do jedné v noci, ráno po spánku je zlá. Spí na břiše, přikrytá, sny si nepamatuje.

Od narkózy v deseti letech po apendixu má závratě z výšek – i když je vidí třeba jen ve filmu, má velký strach o své blízké, přehnaný ochranitelský postoj k dítěti.

Je introvert, nerada velkou společnost, špatně navazuje nové vztahy, měla jen dvě velké kamarádky za život. Je vůdčí, má svou firmu, ale dokáže se podřídit autoritě, i v předchozím zaměstnání pracovala jako ředitelka. Je netrpělivá, pedant na práci i pořádek, pořád něco musí dělat, neodpočívá, dokud není vše hotové. Před narozením dítěte byla workoholik, pracovala 15–18 hodin denně. Nekouká na televizi, protože to je ztráta času. Ráda cestuje, miluje moře, dřív měla sklon k dobrodružství, trvale v cizině by ale žít nechtěla. Jezdila automobilové závody, měla trochu trému, ale chtěla si dokázat, že to zvládne.

Nesnese upnuté oblečení, je abnormálně citlivá na hluk a světlo.

Na základě homeopatického vyšetření jsem podala lék Nux vomica 200CH.

Kontrola po šesti týdnech

Reakce na lék nastala okamžitě po podání – než dojela z mé ordinace do kanceláře, přešla ji rýma. První den ji bolely zuby – starý příznak, druhý den dostala menstruaci, která byla extrémně silná, bolestivá a trvala celý týden. Týden si prožila utrpení – měla šílené bolesti hlavy, zad, kolen, kyčlí, musela užívat Valetol a Ibalgin. Pak měla velmi živý sen, ve kterém se vyrovnala s matkou.

Poté dostala těhotenskou nevolnost a rozhodla se, že event. druhé dítě si nechá. Těhotenský test byl negativní a nevolnost odezněla, pacientka však díky tomuto prožitku poprvé přijala naplno své dvouleté dítě, velmi se zklidnila a pocítila lásku a harmonii ve vztahu k dítěti.

Poté ji ještě opakovaně, už ne tak silně, bolela hlava, vynořily se vzpomínky na důležitý životní vztah z minulosti a toto trauma se vyřešilo.

Pak se jí psychicky velmi ulevilo, přestala se hrabat v minulosti.

Velmi se zklidnila, už nemusí denně luxovat, ale jen jednou za tři dny, po třech letech se poprvé podívala v klidu na film.

Byla tak nadšená léčbou, že mi přivedla celý zbytek své rodiny – dítě, manžela a matku, která samozřejmě má též velmi těžké trauma z minulosti a daří se ho postupně léčit.

Kontrola po 4 měsících

Migrény úplně zmizely, což pacientka po 20 letech utrpení považuje za zázrak.

Zhoršil se jí ekzém na rukou – což je projev homeopatického čištění, léčí se vnitřní patologie a přesouvá se na povrch. Zlepšil se vztah s matkou, uzavřely spolu příměří (matka se také zklidnila po mé léčbě).

Pro vracející se lehkou bolest hlavy v posledních dvou dnech jsem zopakovala Nux vomica 200CH.

Homeopatická poradna

Zaměření na chronické opakující se potíže. Komplexní poradenství. Homeopatie, autopatie, doplňkové metody, zdravý životní styl.

poradci1

Informace a objednání na konzultaci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *