Deprese, alergie, amenorhea

17.2.2011 | MUDr. Kateřina Veselá | homeopatie@auranet.cz | Případy

Pacientka, věk 42 let, přichází pro 4 roky trvající deprese, kdy ztratila radost ze života, přestaly jí bavit její koníčky, zvláště zahrádka, občas pláče. Má těžkou rodinnou situaci, musí se starat o těžce nemocného manžela, zastat doma i chlapské práce. Cítí se velmi unavená a ospalá, únava se zhoršuje po jídle. Zkusila klasická antidepresiva, ale špatně je snášela, energetický nápoj jí pomáhal chvilkově.

Další problém je 6 let trvající silná pylová a potravinová alergie. Na alergii jí zprvu pomáhala léčba homeopatickými vakcínami, ale po dvou letech se alergie vrátila a musí brát antialergika, rýmu má celoroční, trvalou. Nemůže jíst jablka, broskve a ořechy.

Třetí zdravotní problém je amenorhea – už 6 let nemá menstruaci. Dále trpí na opakované bronchitidy a záněty dutin, má kamínky ve žlučníku a občas žlučníkové záchvaty po některých jídlech, poslední dobou se jí motá hlava.

Homeopatické vyšetření: jí všechno a hodně, přibrala 15 kg, chutě střídá, pije málo, studené pití ji zhoršuje. Je zimomřivá, ale špatně snáší extrémní vedra, potřebuje čerstvý vzduch, dřív milovala zimu na lyžích, teď ztratila zájem o všechno. Spí dobře, ale jen pět hodin denně, o víkendu spí 12 hodin, přesto je trvale unavená. Má strach z nemocí, z uzavřených prostor a trému z cizích lidí a nadřízených.

Povahově je uzavřená, málomluvná, raději je doma než ve společnosti, i když oslavu v práci absolvuje, dlouho navazuje kontakty s novými lidmi. Ráda pomáhá druhým, ale sama si nedovede říct o pomoc, to raději sama rozebere pračku. Je perfekcionista ve všem, i na pořádek. Je extrémně přecitlivělá, těžce nese kritiku, i malinká chyba ji vykolejí. Je netrpělivá, vše musí mít hned, nesnáší čekání, nedokáže stát, raději přechází. Vše dělá na poslední chvíli a stres ji pohání k výkonu. Je uspěchaná, velmi opatrná, bojí se o ostatní a má obscesivní sklony. Školy vystudovala bez problémů, od dětství byla premiantka.

Průběh léčby: po podání konstitučního léku Arsenicum album 30CH se na 2 dny silně zhoršila alergie a pak zmizela. 5. den po podání dostala menstruaci. První týden byla plná elánu a energie, říká, že „měla sílu za 10 chlapů“. Deprese už nemá, střídá se chuť a nechuť do života. Začala zase jezdit na zahrádku. Další menstruaci dostala za měsíc. Motání hlavy zmizelo.

Na 2. kontrolu po 2 a půl měsících od podání léku přijela v akutní depresi, plakala i v ordinaci, opět ztratila zájem o práci i zahrádku, alergie však zůstala zlepšená, má jen mírnou rýmu. Lék byl evidentně vybrán přesně, ale pacientka nutně potřebovala vysokou potenci k vyléčení psychiky. Podala jsem proto Arsenicum album 1M.

3. kontrola po 2 a půl měsících od podání vysoké dávky: Pacientka je jako vyměněná. Cítí zvláštní vyrovnání, vše řeší v klidu, ač přetrvává těžká rodinná situace. Alergie zcela zmizela, už s sebou nemusí nosit kapesníky ani kapky do nosu, předtím si celá léta kapala 10× denně do nosu, což zmizelo ze dne na den! Ale vyléčila se i potravinová alergie, může sníst klidně kilo jablek i broskví i ořechů a nic se jí nestane. Sama považuje léčbu za zázrak.

Není to zázrak, ale příklad léku a potence přesně padnoucího „na míru“.

Homeopatická poradna

Zaměření na chronické opakující se potíže. Komplexní poradenství. Homeopatie, autopatie, doplňkové metody, zdravý životní styl.

poradci1

Informace a objednání na konzultaci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *