Ulcerozní kolitida

29.11.2011 | MUDr. Kateřina Veselá | homeopatie@auranet.cz | Případy

31letá pacientka přichází pro ulcerózní kolitidu, kterou jí diagnostikovali před půl rokem. Projevuje se opakovanými průjmy s příměsí hlenu a krve, bere Asacol. Doktoři jí řekli, že je to diagnóza na celý život. Příčinu onemocnění sama vidí v opakovaných zklamáních ve vztazích, a také je nespokojená v práci.

Dále trpí od puberty alergií na roztoče a mírnou pylovou alergií, měla opakovaně ječná zrna, více vpravo, od puberty má akné, má sklon k zácpě, od dětství trpí žaludeční neurózou ze stresu, např. se bála v davu lidí na koncertě, že je ušlapou.

Má ráda šťavnaté ovoce, zeleninu, jemné chutě, nerada knedlíky, má odpor k tučnému a maso jí méně, pije dost, hlavně teplé čaje, ráda hořkou chuť. Nepotí se, oba teplotní extrémy snáší špatně, z vedra je jí zle, ač je vnitřně spíše zimomřivá a potřebuje větrat.

Spí hodně, je však unavená, ráda vstává brzo, spí přikrytá na boku ve stabilizované poloze. Někdy má sny o létání a v dětství měla noční můry.

Má existenční obavy, strach z výšek i z jeskyní, z bouřky na horách, v dětství se bála psů a velkých zvířat, je trémistka.

Povahově je společenská, ale potřebuje i samotu, je nerada středem pozornosti. Jedná impulsivně, je nevyrovnaná , zbrklá, netrpělivá. Není příliš upovídaná, svěří se jen těm, kterým důvěřuje. Spíše se podřizuje, má nižší sebevědomí, hodně o sobě pochybuje. Je soucitná, někdy rozebírá problémy až moc.

V dětství byla velmi plachá až uťápnutá, dnes se projevuje intuitivně, podle toho, co vycítí.

Ráda hraje na klavír a chodí po horách, do přírody, na běžky, hraje volejbal, moře ji neláká.

Útěcha jí nepomůže, ale potřebuje, aby ji někdo vyslechnul a mohla se vypovídat.

Pořádek nepřehání, ale v práci je perfekcionista, potřebuje ocenit. Děti vidí jako naplnění života.

Pochází z malého městečka a chtěla by z Prahy odejít, vadí jí uzavřenost města, hluk a hektická atmosféra.

Opakovaně prožila velké frustrace ve vztazích – měla velké očekávání následované velkým zklamáním, hodně kvůli tomu poslední dobou plakala.

Podala jsem Natrum muriaticum 30CH.

Kontrola po 6 týdnech: za 14 dní po podání léku měla týden velmi silný řídký průjem bez příměsi krve a bez bolestí. Asacol postupně vysazuje. Na pravém oku se jí udělalo ječné zrno, které za týden samo zmizelo. Psychicky je více v klidu a nad věcí, ač má v práci velké stresy. Žaludek ji už nezlobí a akné se zhoršuje při stresu.

Na kontrole po 3 měsících je zcela bez střevních potíží, ač úplně vysadila Asacol. Nyní má ječné zrno na levém oku, akné střídavě. Dostala Natrum muriaticum 200CH.

Homeopatická poradna

Zaměření na chronické opakující se potíže. Komplexní poradenství. Homeopatie, autopatie, doplňkové metody, zdravý životní styl.

poradci1

Informace a objednání na konzultaci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *