Homeopatie a čakry

28.5.2012 | RNDr. Taťána Jeništová | autori@homeopatie.cz | Případy

Pacientka s ekzémem, 21 let, konstitučním lékem je lycopodium clavatum. Postupně brala potence 30, 200, 1M a momentálně je na 10M. Ekzém se hned po podání lyc 30 začal stahovat z obličeje směrem dolů, objevily se staré symptomy na všech úrovních, prostě se to chová podle Heringových zákonů. Zajímavostí jsou ale pocity a prožitky pacientky po podání lyc 10M.

Po podání začaly okamžitě reakce. Přestalo svědění a pak se stále opakovalo toto:

  1. otřípání, zima
  2. zívání a slzení,
  3. úzkost spojená s pláčem,
  4. bolest žlučníku, žaludku
  5. normální klidový stav a poté se vše začalo opakovat od začátku.

Každá fáze tak 1–2 minuty, opakování 5 bodů se dělo asi 5×.

Zimnice a chlad byly vytahovány odspodu trupu nad hlavu, cítila, jakoby byly studené vlasy a vrch hlavy. Poté si ale uvědomila, že je NĚCO nad hlavou a rotuje „to“ doleva, velice silně. Kromě toho stále pociťovala jemnou bolest žaludku. Zimnice neustávala, šla ven jakoby z kostí, ale byla cítit pouze v určitých místech – pod pupkem, ze žaludku, z hrudní kosti, ze „třetího oka“ a těsně nad hlavou. Tam se zima kumulovala, vycházela nahoru a pacientka si velmi silně uvědomovala levotočivou rotaci nějaké energie nad vlasovou částí hlavy. Až nyní mi došlo, že vlastně popisuje polohu 2., 3., 4., 6. a 7. čakry. První a pátou čakru necítila vůbec, pátá čakra byla vyčištěná před rokem informačním preparátem dr. Jonáše. Nejsilněji pociťovala právě 3. čakru, což odpovídá etiologii nemoci pacientky. Tyto projevy trvaly asi hodinu, pak otřípání a zmíněné stavy 1–5 ustaly. Poté se sedmá čakra rozrotovala ještě silněji nad hlavou a pak energie prudce skákala mezi 6. a 7. čakrou. Následně ze 7. čakry vystřelily kanálky s energií podél obličeje do žaludečních pásů dole na obličeji a tam jakoby jemně hladily. Okamžitě přestávalo svědění a pacientka pociťovala nádherný stav klidu. To celé se s velkou intenzitou opakovalo asi další půlhodinu, pořád cítila i zbylé čakry kromě 1. a 5. Chlad kolem hlavy šel od spánků nahoru, což je přesný popis 7. čakry, aniž by je ona kdykoliv předtím viděla vyobrazené. Něco podobného nastalo i při podání 1M, ale tenkrát mi nedošlo, že popisuje čakry. Druhý den po probuzení byla sušší kůže, ale úplně čistá; dříve červené a opuchlé ruce byly hladké, vše v pohodě. Za pár dní nastalo mírné zhoršení a opět se objevují staré symptomy. Takže čekáme a pozorujeme.

Tento zážitek poukazuje na propojení homeopatie s východní filosofií, resp. fakt, že homeopatický lék působí na „nehmotné“ vitální centrum a odtud potom vysílá energii do hmotného těla prostřednictvím čaker. Pacientka je zřejmě schopná tuto jemnou energii cítit. Jako malá viděla občas kolem lidí i zvířat zářivou úzkou auru, která bývá popisována jako „éterické tělo“. Už nyní jsme obě zvědavé, jak bude probíhat podání CM potence, bude-li nutná.

Homeopatická poradna

Zaměření na chronické opakující se potíže. Komplexní poradenství. Homeopatie, autopatie, doplňkové metody, zdravý životní styl.

poradci1

Informace a objednání na konzultaci zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *