Moluska, noční pomočování

13.11.2013 | MUDr. Kateřina Veselá | homeopatie@auranet.cz | Případy

Šestiletá dívka přichází pro moluska (bradavičky virového původu), kterými trpí poslední 4 měsíce a má je rozeseté po celém těle. Rodiče zkusili podávat symptomatická homeopatika Dulcamaru a Thuju bez efektu. Dalším problémem je noční pomočování, dívka má velmi tvrdý spánek, takže ještě vůbec neměla suché období. Užívá už třičtvrtě roku Ditropan, po němž se potíže částečně zlepšují. Jako malá trpěla na atopický ekzém na stehnech a hýždích, který do 4 let zmizel. V osmi měsících prodělala akutní zánět ledvin a pak ještě dvakrát infekci močových cest, půl roku brala antibiotika.

Homeopatické vyšetření: Má ráda kuře, svíčkovou, sladké, ale ne přehnaně, ovoce, mléko, nejí čočku, hrách a houby, pije málo, studené nápoje. Potí se hodně na hlavě, ve dne i ve spánku, velké vedro snáší dobře, mívá studené ruce a nohy, ale na zimu si nestěžuje, vodu má ráda, potápí se. Spí hodně 12–13 hodin denně, přesto ráno bývá mrzutá, ve spánku cestuje, spí odkopaná, občas má zlý sen a přijde za rodiči. Bojí se tmy, čerta a cizích lidí, je velmi stydlivá, cizí lidi nepozdraví, nekomunikuje s nimi. Se mnou v ordinaci mluví, ale má tu bratra, který jí dodává jistotu. Ve školce se ve třech letech dlouho adaptovala, těžko si zvyká i na kroužcích. První dva měsíce ve školce seděla v koutě a nezapojila se do kolektivu. Hodně si vyhraje sama. Povahově je introvert, ale velmi dává najevo negativní emoce, spíš je vzteklá než lítostivá, měla silný batolecí vzdor. Je citlivá na bezpráví, má velkou trému, ale několik vystoupení zvládla dobře. Má strach z neznáma, z nového prostředí, bojí se jít po prázdninách do školy. Je společenská, mezi dětmi oblíbená, ale potřebuje delší čas, než naváže kontakty. Je svérázná, nerada se podřizuje, ale není vyloženě vůdčí typ, jen doma je dominantní nad mladším bratrem Je perfekcionistka, má ráda srovnané věci na svých místech, má ráda svůj zaběhaný řád, např. na dovolenou chce jet na stejné místo. Celkově je opatrnější, nové dovednosti se učí, až když se na to cítí, např. na kole jezdí až od šesti let. Je typická holčička, raději má však plyšáky a zvířátka než panenky. Odmalička je fixovaná na jednu určitou hračku. Je citlivá na hluk na koncertě, vadí jí křik dětí ve školce. Celkově má dobrou náladu, mívá však prudké záchvaty vzteku kvůli maličkostem. Na základě homeopatického vyšetření jsem podala Lycopodium 30 CH.

Průběh léčby: 2. den po podání léku se silně osypala atopickým ekzémem, který měla dřív. Ekzém postupně zmizel po dvou týdnech. Moluska se nejdříve rozesela ještě více asi na týden, pak začala sesychat a postupně odpadávat. Za 10 dní prodělala dvoudenní horečku s únavou. Psychicky byla mazlivější a přítulnější. Obrovský posun nastal v nočním pomočování, za celou dobu šesti týdnů se pomočila jen dvakrát. Na kontrole po třech měsících, je již zcela bez molusek, zdravá, noční pomočování se zcela upravilo. Ve škole se dobře adaptuje. Dostala další dávku Lycopodium 30 CH.

Homeopatická materia medica dětských typů

homeopaticka-materia-medica-detskych-typu-velkyMUDr. Kateřina Veselá

Kniha podává obrazy homeopatických léků, doplněné o poznatky autorky z její vlastní bohaté praxe. Obohacuje je zejména o zvláštnosti dětského věku v jednotlivých vývojových obdobích. U každého léku je nejprve popsán obecný obraz homeopatického typu, a pak následují příběhy vyléčených dětských i dospělých pacientů. Kniha je určena zejména pro odbornou, ale i pro informovanou širší veřejnost.

Knihu můžete zakoupit zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *