Ledum – lék pro chovatele koček

17.9.2014 | Marie Valášková | valaskova43@seznam.cz | Případy

Ledum palustre je rostlina z čeledi Ericaceae – vřesovité. Do této čeledi patří také třeba chimaphila umbellata, lék na cystitidy nebo kalmia.

Homeopaté ledum znají jako lék na poštípání hmyzem, některé prameny dokonce uvádějí i preventivní účinky – použít ledum před výletem do míst zamořených klíšťaty, komáry, hmyzem. Ulevuje i po bodnutí vosou nebo včelou, ale tam mám lepší výsledky s apisem. Ledum se vám ale také asi vybaví na úrazy oka.

Dnes bych ráda ukázala jeho účinky při poranění kočkou. Jde o poškrábání, pokousání od všech typů koček (kocourů). Tyto situace jsem zažila opakovaně, protože v mé rodině je několik chovatelů koček a tak o drobné úrazy není nouze. Asi nejhorší případ byl, když kočičí matka chránila svá mláďata a prokousla zeťovi prst (skutečně skrz). Moc to nekrvácelo, ale prst bolel a okamžitě začal otékat. Nejprve volali o radu své veterinářce, která je okamžitě odkázala na pohotovost, s tím, že takový úraz potřebuje antibiotika, pokousání od koček je infikované, špatně se hojí, často hnisá… Kočky snad mají infikované sliny. Pak volali mne, byla jsem u nich asi za 30 minut, prst byl oteklý, nedal se ohnout, měl modročervenou barvu.

Zeť dostal okamžitě ledum 30C (neměla jsem jinou potenci), účinek byl okamžitý – otok mizel před očima, přestal bolet. Doporučila jsem rozpustit 2 kuličky ve vodě a z roztoku udělat obklad a dávku opakovat v okamžiku, kdy se stav přestane zlepšovat. Celkem byly potřeba asi čtyři dávky, prst nezačal hnisat a velmi brzy se obnovila i hybnost. Myslím si, že účinek byl tak zřejmý, přes všechny varování, že tehdy začal zeť věřit homeopatii.

Nedávno jsem měla opět možnost vidět zázračné účinky leda. Volala pacientka, že její kočka jí zasekla dráp těsně vedle oka, oko je krvavé, začíná otékat. Doporučila jsem ledum, oko se zlepšilo do druhého dne, na očním ani nechtěli věřit, že poranění bylo tak veliké.

Vzhledem k tomu, že u nás je chov koček dost rozšířen – asi 50 % chovatelů, zbytek jsou majitelé psů, doporučila bych jim ledum mít v domácí lékárničce.

Homeopatická léčba psů a koček

homeopaticka-lecba-psu-a-kocek_velkyVše, co potřebujete vědět o tom, jak jemně léčit své domácí mazlíčky a jak o ně pečovat jak při nemoci, tak při zvládání nejrůznějších výzev, zátěží a problémů, které jim život může přinést. Obsáhlé a přehledně členěné pojednání amerického odborníka, založené na rozsáhlých zkušenostech. Umožňuje domácí léčbu laikovi a přináší mnoho nových poznatků i odborníkům.

Knihu můžete zakoupit zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *