Zamyšlení nad letní školou s Dr. Murphym

15.9.2014 | Monika Chlumská | autori@homeopatie.cz | Ostatní

Při zhlédnutí videa s dr. Robinem Murphym jsem si uvědomila několik skutečností.

V prvé řadě to, že jsem měla možnost absolvovat letní školu s tímto výjimečným, velmi přátelským a uznávaným homeopatem a dále také to, že jsem se dozvěděla něco více nejenom o homeopatii a homeopatických lécích, ale i o jeho mnohaletých zkušenostech z jiných alternativních oborů, které mohou homeopatii nejen doplňovat, ale homeopatickou léčbu jako takovou posilovat.

letni-skola-homeopaticke-akademie-2014

V tomto svém přístupu dr. Murphy vychází ze zakladatele homeopatie dr. Samuela Hahnemanna, který se snažil o tak zvaný ideální systém léčby, zahrnující vedle léčby homeopatické i zdravý životní styl, hygienu, eliminaci toxických látek, vyváženou stravu, bylinnou léčbu, duchovní cvičení a harmonii s přírodou, tedy vše to, co člověku stabilizuje a zvyšuje jeho životní sílu.

Astrologické rozbory, které nás dr. Murphy naučil, nejenom mohou pomoci homeopatický lék najít, ale mohou i předvídat situace do budoucna, kdy se dané problémy mohou znovu objevit. Zaslané slidy, které jsou výsledkem jeho několikaleté práce a hlavně zkušeností, zvláště v takovém rozsahu, které dr. Murphy poslal, je opravdu nutno ocenit. Domnívám se, že mnohý homeopat by si některé poznatky nechal pro sebe jako takové své „know-how“.

Svoji vstřícnost projevil také tím, že ve svém volném čase nám ráno předcvičoval základy čchi-kungu, jakožto svého nejoblíbenějšího cvičení, o kterém je přesvědčen, že dokáže prodlužovat život.

Nejvíce pravdivé a zároveň smutné mi přišlo konstatování, že dnešní lékaři jsou odborníci na nemoci, ale o zdraví vlastně nevědí nic. Je to bohužel alarmující situace naší společnosti. Jsme obklopeni diagnózami, kterými se zabýváme, snažíme se je léčit u lékařů (ale i u léčitelů), ale přitom celkový náš zdravotní stav, tedy naše vitální síla, se nezlepšuje. Spíše naopak. Někteří z nás se již nad tím zamýšlejí, někteří již pochopili. A dr. Murphy nás nyní posílá správným směrem.

Chtěla bych na závěr poděkovat manželům Čehovským, že pozvali dr. Murphyho do České republiky a zorganizovali s ním letní školu, která probíhala, tak jako předešlé roky, v příjemném prostředí hotelu Jezerka u nádrže Seč, s dalšími doplňujícími homeopatickými i jinými zábavnými programy, takže nikdo neměl čas se náhodou nudit.

Budu věřit, že poslední slova v rozhovoru dr. Murphy myslel vážně a že nás opět za nějaký rok navštíví, a že se budeme moci dozvědět znovu něco o jeho velmi zajímavých zkušenostech.

Jak navracet a udržovat zdraví jemnými prostředky

Odborně praktikovaná homeopatie stimuluje životní sílu a dává nám mimořádnou schopnost vypořádat se i s přetrvávajícími či opakovanými problémy těla a mysli, s potížemi, které jsou často považovány za „nevyléčitelné“. Tříleté víkendové studium (10x ročně) je určeno všem, kdo mají zájem o hluboké poznání tohoto nejznámějšího tzv. „alternativního“ oboru léčby. Vyučovány jsou kromě klasické homeopatie také nové homeopatické metody, např. autopatie, zdravý životní styl a kombinace různých metod. Studium poskytuje znalosti pro profesionální praxi, stejně jako pro kvalifikovanou samoléčbu. Posluchači se setkávají se známými českými a zahraničními odborníky, jako jsou autoři knih Mgr. Jiří Čehovský, MUDr. Tomáš Lebenhart, Dr. Robin Murphy, Dr. Rajan Sankaran, prof. Anna Strunecká, DrSc, ad.

Podrobné informace o studiu a přihlášky zde

Homeopatická akademie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *