Přednáška Mishy Norlanda

13.10.2009 | Filip Čehovský | filip.cehovsky@alternativa.cz | Aktuality

kaduceus2_

Homeopatická akademiemnorland

 

 

Misha Norland, FSHom, jeden z nejznámějších anglických homeopatů, ředitel renomované homeopatické college Sun School, autor provingů, knížek a článků v odborných časopisech, zakladatel dnes již tradiční Society of Homeopaths, asociace britských homeopatů.

Datum konání: 13.–14. března 2010 (so 9–18 h, ne 9–17 h)

Program: Klasická homeopatie – trendy, zkušenosti, novinky, materie medika – nové léky pro praxi.

Misha Norland ke své pražské přednášce:

Je to již dlouhá doba, co jsem navštívil zlaté město a velmi se těším na opětovnou návštěvu a na to, že se s vámi podělím o videa homeopatických případů. Za 40 let, co předepisuji homeopatické léky jsem si plně uvědomil, že naše případy jsou odrazovým můstkem, ze kterého jsme vymrštěni nejen do praxe, ale také k hlubšímu pochopení našeho umění. Samozřejmě jedno ovlivňuje druhé: Při odebírání případu se účastníme případu svým porozuměním, a to na oplátku ovlivňuje výsledek léčení.

Jakmile víme, co hledáme (narušení v samém základu ochablé životní energie), pak se stává pacient i léčitel spolunavigátory, vyhnou se bezvýznamným věcem a míří k samému zdroji. Je to jako poklad pohřbený na dně oceánu. Je pohřben, protože se stal součástí osobnosti, vpletl se do jeho přirozenosti. Naším úkolem je umožnit mu, aby se odkryl. Poklad je v této analogii samozřejmě similimum. A protože je to similimum, chápeme ho takové, jaké je, sépie, nebo albatros, nebo rosnatka, anebo střípek křemene. Někdy naše vědomá mysl nemá po ruce okamžité vědomosti, a proto používáme techniky, metody a analytické strategie. O těchto záležitostech budu postupně hovořit. Přesto je základem analýzy vždy odebírání případu, které vše předurčuje.

Mě osobně velmi zajímá objevování jedinečných individualizujících charakteristik případu a to neútočným způsobem, tak aby se mohl uskutečnit léčebný zázrak homeopatie. Je prospěšné mít v malíčku homeopatickou filozofii a pravidla homeopatické analýzy a předepisování. Je úžasné, že se naše společnost tvořivě zapojuje, produkuje nové myšlenky stejně jako nové léky. Některé z nich přivezu s sebou, protože se stávají součástí mého současného chápání i praxe.

Místo konání: Kongresový sál Nemocnice Na Homolce, Roentgenova 2, Praha 5 (vchod od spodní vrátnice)

Dopravní spojení: Metrem trasa B, stanice anděl, výstup směr Motol. Z ulice Stroupežnického (autobusové nádraží) autobusem č. 167 do stanice Na Homolce. Nebo tramvají č. 4, 7, 9 do stanice Pod Kotlářkou a pak autobusem č. 167 do stanice Na Homolce. Mapka zde

Cena: 1 800 Kč pro studenty a absolventy Homeopatické akademie, 2 100 Kč pro ostatní zájemce.
Platba v hotovosti na místě.

Další informace:
Alternativa, spol. s r. o., Elišky Přemyslovny 380, 156 00 Praha 16 – Zbraslav
E-mail: info@alternativa.cz
Tel.: 257 922 331
Skype: alterinfo

HOMEO – homeopatický software

Homeo pyramida s názvemPoznávací znak profesionála – lékaře, lékárníka a léčitele. Užitečný pomocník pro samoléčbu, spolehlivý průvodce studentů homeopatie. Velký rozsah odborných textů, pokročilé možnosti analýzy. Snadné intuitivní ovládání. Kompletně v českém jazyce!

Podrobné informace zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *