Seminář počítačové analýzy homeopatických případů

18.3.2011 | Filip Čehovský | filip.cehovsky@alternativa.cz | Aktuality

homeo3

Jak používat homeopatický software HOMEO

V současné době si v Západní Evropě, v Severní Americe i jinde lze jen stěží představit profesionálního homeopata, který by běžně nepoužíval homeopatický software. Všichni učitelé homeopatie, navštěvující nás ze zahraničí, si jej přinášejí ve svých počítačích. Také u nás má diagnostický software patnáctiletou tradici, reprezentovanou programem Kent, který slouží v mnoha ordinacích a poradnách. Vývoj počítačové techniky však jde stále kupředu a umožnil kvalitativní skok, rozšíření a přidání mnoha nových funkcí a výrazné zvětšení objemu údajů. Nový program se jmenuje HOMEO. Pracuje na obdobných principech a poskytuje podobnou službu jako nejnovější verze známých zahraničních programů. Avšak veškerá rozsáhlá odborná literatura v něm vložená (cca 10 000 stran odborných textů) je výhradně v českém jazyce, stejně jako jeho ovládání. Poskytuje i některé funkce homeopatické analýzy, které jiné programy zatím nemají. Umožňuje jednoduchý převod záznamů o pacientech z programu Kent.

Seminář poslouží všem zájemcům o počítačovou homeopatickou analýzu, aby se naučili ovládat program Homeo a řešit s ním v denní praxi své případy. Těm, kteří program HOMEO již vlastní a mají ho nainstalován na přenosném počítači doporučujeme přinést si ho s sebou.

Zkušení homeopaté používající tento software budou prezentovat své případy tímto softwarem zpracované. Zvláštní pozornost bude věnována nejen analýze s pomocí repertorizačních tabulek a pokročilým vyhledávacím funkcím, ale i zcela nové funkci Reference, umožňující repertorizaci případu přímo z materií medik. Tato funkce vyšetřujícímu umožňuje vkládat do počítače výroky pacienta a z nich vytvářet tabulku vhodných léků.

Zvláštní částí semináře bude i diskuse s dotazy účastníků, individuální práce lektorů s účastníky a technické poradenství.

Pro posluchače Homeopatické akademie je tento seminář započítán do programu praktických seminářů.

Termín semináře: 9. 4. 2011 (10–16 h)

Místo konání: gymnázium, Na Zatlance 11, Praha 5 – Smíchov

Dopravní spojení: Metro B – výstup stanice Anděl, východ tram č. 6,9,10 směr Plzeňská. Pak pěšky po Plzeňské ul. a třetí doleva je ulice Kováků, která se rozvětvuje, vpravo je ulice Na Zatlance. Velká budova gymnázia je po pravé straně v kopci.Do stanice Anděl jedou také tramvaje: č. 9, 10, 4, 7, 20, 12, 14. Parkování v blízkosti gymnázia je možné v omezené míře. Vjezd do ulice Na Zatlance je z ulice Ostrovského. Mapka zde

Seminář je zdarma, ale je nezbytné se předem přihlásit.

Lektoři: Mgr. Jiří Čehovský, Marie Valášková, Ing. Jan Matyáš, Ing. Filip Čehovský

Více informací o homeopatickém software HOMEO naleznete na zde.

Přihlášky emailem, telefonicky nebo písemně:
Alternativa, spol. s r. o., Zbraslavské náměstí 461, 156 00 Praha 5
Tel.: 257 922 331
E-mail: vanda.cehovska@alternativa.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *