Letní škola Homeopatické akademie je za dveřmi

13.7.2021 | Filip Čehovský | filip.cehovsky@alternativa.cz | Aktuality

Začátek již tuto sobotu. Letos se letní škola poprvé koná na České sibiři přímo na sjezdovce lyžařského areálu Monínec. Krásné výhledy, dobrá dostupnost z Prahy i dalších částí republiky. Již víme, že vládní omezení lze jednoduše splnit, mimo jiné samotestem na místě. Stále je možné se přihlásit. Srdečně zveme všechny homeopaty ke společnému strávení homeopatické dovolené.

Program:

Mgr. Jiří Čehovský:
Jak se homeopatie mění v průběhu času – zkušenosti ze čtyřicetileté praxe jak léčebné, tak vzdělávací.
Proměna reakcí léčených osob; změny dané vývojem metody a diagnostických prostředků; změny dané okolnostmi současného života a vlivy prostředí; změny překážek v léčbě – tradiční i zcela nové a jak omezovat jejich působení; typické chyby komplikující nebo zadržující léčbu; propojení tradice a současnosti; popisy případů léčby chronických i akutních potíží tehdy, nedávno a dnes.
Společná analýza případů, a to s ohledem na překážky v léčbě, typické patologické vzorce naší doby, různé přístupy k vyhledání similima.

Ing. Jan Matyáš:
Nejpoužívanější léky v historii homeopatie a jak je poznat
Homeopatickým lékem se napotencovaný přípravek stává až na základě kvalitních provingů a klinických zkušeností, které odhalí jeho léčivý potenciál. Některé homeopatické substance mají široké a hluboké působení na vitální sílu a jejím prostřednictvím na životně důležité pochody ovlivňující zdraví. U několika nejpoužívanějších si řekneme společné rysy a případy, kdy byl homeopatický lék podán osobnostně zcela odlišným lidem, kde část homeopatů hledá zcela jiné léky a může přijít o výsledek. Klíčové symptomy; esence; diferenciální diagnostika. Léky Kentovy triády v porovnání s dalšími léky; odebrání živého případu a společná analýza

Marie Valášková:
Výklad skupiny léků
Hmyzí léky – obecná charakteristika; společné znaky; rozdíly v jednotlivých skupinách léků; nejčastější indikace
Pavouci – podrobný výklad, příklady
Odebrání živého případu a společná analýza

Podrobné informace o letní škole zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *